SARAY SARMASI

Şimdiki tarif oktay usta'dan aldığım kendime göre biraz değiştirdiğim bir tarifimdi..Deneyip de memnun kalmanız garantilidir.

Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı terayağ
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket hindistan cevizi
  •  bitter çikolata
  • sade krem şanti
  • 1 su bardağı süt(krem şanti için)

Hazırlanışı
  • Tencereye sütü, şekeri, unu, koyup ocakta sık sık karıştırarak muhallebi kıvamına getiriyoruz daha sonra muhallebimizin içine vanilya, tereyağ ve çikolatamızı ekliyoruz.Kıvamı daha güzel olsun ve ılısın diye mikserle çırpırıyoruz. Bir kap veya tepsiye hindistan cevizini yayıyoruz.Muhallebimizi de dikkatlice üstüne döküyoruz ve böylece dolapta 1-2 saat bekletiyoruz.Bekleyen tatlımızı alıp üstüne krem şantiyi yapıp sürüyoruz ve böyle de dolapta 2 saat beklemeye alıyoruz daha sonra dolaptan çıkarıp dikdörtgen şekiller keserek sarıyoruz.Afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÇİLEKLİ CHEESECAKE

İTALYAN PİZZASI