ÇİKOLATALI PASTA

Bu tarifimi babamın doğum günü için pasta yaparken uydurmuştum ama hazır pastalardan daha leziz oldu eğer yakınınızda doğum günü olan biri varsa hemen denemelisiniz :)

Malzemeler

Pandispanya için

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 fincan un
  • 1 fincan ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin



İç kreması için

  • 4 su bardağı sür
  • 2 fincan un
  • 1 su bardağı şeker 
  • yarım paket margarin
  • 1 paket bitter çikolata
Dış kreması için
  • sade krem şanti
  • 1 su bardağı kakaolu süt
Süs için 
  • 1 paket karamelli toplar
  • 2 paket antep fıstıklı çikolata(1 paket'i içi için)
Hazırlanışı

Tarifimize pandispanya yapımıyla başlıyoruz.4 yumurtanın sarısı ve akını ayırıp akını köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.Diğer taraftan sarısına şekeri ve ılık suyu ilave ediyoruz ve çırpıyoruz daha sonra köpük köpük olan akı yedirerek sarısına ekliyoruz.Diğer yandan unu kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek dikkatlice karışıma ekliyoruz.Bu esnada çok dikkatli olunmalı ki pandispanya güzel kabarsın.Unlu karışımı da yedirikten sonra kelepçeli kap'ı yağlamadan (tercihen) karışımı döküyoruz ve fırına atıyoruz. 170 derecede 20-30 dakika pişiriyoruz 20 dk'dan sonra fırını açıp parmağımızı pandispanyaya batırıyoruz eğer batırdığımız yer geri geliyorsa olmuş demektir.Pandispanyayı fırından çıkarıp direk ters çevirerek soğutuyoruz.Diğer yandan muhallebiyi yapmaya başlıyoruz.Tencereye yağı alıp eritiyoruz sonra un ve şekeri ekliyoruz ,sütü de yavaş yavaş yedirip muhallebi kıvamına getirdikten sonra vanilyayı ve çikolatayı koyup altını kapatıp mikserle soğuyana kadar çırpıyoruz.Soğuyan pandispanyayı ikiye kesip üstünü hafifçe kakaolu sütle ıslattıktan sonra soğuyan kremayı pandispanyaya sürüyoruz ve üstüne 1 paket antep fıstıklı çikolatayı bıçakla iri iri doğrayarak ekliyoruz.Daha sonra pandispanyanın üstünü diğer yarısıyla kapatarak dışını kakaolu sütle yaptığımız krem şantiyle kapatıyoruz.En son üstüne diğer paket antep fıstıklı çikolatayı yine aynı şekilde doğrayarak ve karamelli topları dilediğinizce yerleştirerek süslüyoruz.dolapta 3 saat kaldıktan sonra yenmeye hazırdır.Afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÇİLEKLİ CHEESECAKE

SARAY SARMASI

İTALYAN PİZZASI