İTALYAN PİZZASI
PİZZA
Hamuru için malzemeler:
- 4 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- tuz
- 3 rendelenmiş domates
- kekik,kimyon,nane,pulbiber,karabiber,tuz(ölçüleri size kalmış damak zevki)
- 1 tatlı kaşığı sirke
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- kaşar rendesi
- sucuk,biber,zeytin vs.(zevkinize göre)
Mayayı hafif şeker ve ılık su ile ıslatıyoruz.Daha sonra unu ekleyip ardından süyü ve sıvıyağını döküyoruz. Yoğurmaya başladıktan sonra yumurta ve tuzunu ilave edip 1 saat mayalandırıyoruz.Mayalanma işlemi bittikten sonra yağlı kağıdın üstünde hamuru açıyoruz.Ben kenar dolgulu yaptığım için kenarlarına kaşar koydum zevkinize göre siz de koyabilirsiniz ama şart değil.Sonra tabanına yaptığımız sosu döküyoruz ve üstüne rendelediğimiz kaşarları ilave ediyoruz.Diğer seçtiğiniz malzemeleri de ekledikten sonra kenarlarına yumurta sarısı sürüp 200 derecede altı kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder