KÖY EKMEĞİ

Köy Ekmeği

Öncelikle bu tarifin aslında tamamen göz kararına dayalı olduğunu belirtmek isterim yaptıkça elinizin alıştığı bir tarif yani.Böyle diyerek sizi korkutmak istemem zira aslında çok kolay bir tarif eğer mutfağa meraklıysanız.Tam bir katıksız doğal mis kokan köy ekmeği tarifimle sizi başbaşa bırakıyorum

Malzemeler:
  • 3 yemek tabağı dolu dolu un
  • 1 yemek kaşığı ekmek mayası (toz olanlardan)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • kıvamına göre ılık su 
Yapılışı:
Öncelikle toz mayayı ılık su ve şekerle açıyoruz ve 5 dk bekletiyoruz.Daha sonra ununu ve tuzunu ekliyoruz ve yoğuruyoruz.Ekmek hamuru biraz sulu olacağı için elinize yapışacak şekilde(poğaça hamurununun elinize yapışan hali gibi) su ekliyerek kıvam veriyoruz ve 5-6 saat mayalandırıyoruz.Mayalanan hamuru elimizi ıslatarak yağlı tepsiye alıyoruz ve tepsidede mayası gelene kadar(kabarana,yükselenene kadar)bekletiyoruz.Mayası gelen hamurun üstünü suyla ıslatıyoruz ve 200 derecede üstü resimdeki gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen ekmeğin üstünü sıcakken de ıslatıyoruz ki yumuşasın ve hemen ters çevirip büyükçe bir beze sarıyoruz(yumuşaklığını kaybetmemesi için).Tarif işte bu kadar gözünüz korkmasın yaptığınızda içine tereyağ koyup yemeği de unutmayın sevgilerle :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÇİLEKLİ CHEESECAKE

SARAY SARMASI

İTALYAN PİZZASI