AÇMA

 İçi yumuşacık son derece leziz yemelere doyum olmayan bir açma tarifi sizlerle

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket maya(kuru veya yaş olabilir)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • aldığı kadar un(yaklaşık 6-7 bardak)
Üstüne
  • yumurta sarısı
  • çörek otu

Hazırlanışı

Bir kap'a mayayı ılık suyu ve şekeri alıp şeker eriyene kadar karıştırıyoruz ve 5 dk bekletiyoruz daha sonra sıvıyağı sütü  tuzu ve yumurtayı ekleyip sonra yavaşça unu ekliyoruz .Hamur kıvam alınca bir kapta streçleyerek mayalanması için 2 saat bekliyoruz. Mayalanan hamuru tepsiye şekil vererek koyuyoruz ve 180 derece fırında altı pişene kadar bekletiyoruz.Afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÇİLEKLİ CHEESECAKE

SARAY SARMASI

İTALYAN PİZZASI