AÇMA
İçi yumuşacık son derece leziz yemelere doyum olmayan bir açma tarifi sizlerle
Malzemeler
Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket maya(kuru veya yaş olabilir)
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı şeker
- aldığı kadar un(yaklaşık 6-7 bardak)
Üstüne
- yumurta sarısı
- çörek otu
Hazırlanışı
Bir kap'a mayayı ılık suyu ve şekeri alıp şeker eriyene kadar karıştırıyoruz ve 5 dk bekletiyoruz daha sonra sıvıyağı sütü tuzu ve yumurtayı ekleyip sonra yavaşça unu ekliyoruz .Hamur kıvam alınca bir kapta streçleyerek mayalanması için 2 saat bekliyoruz. Mayalanan hamuru tepsiye şekil vererek koyuyoruz ve 180 derece fırında altı pişene kadar bekletiyoruz.Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder