Kek ve muhallebi birleşimi tariflerini seviyorsanız bu tarifi kesinlikle denemelisiniz yapımı biraz uğraştırabilir ama denemeye değerdir :) Bu arada bu tarif de yemek tarifleri sitesinden alınmıştır 

Malzemeler
  • 4 adet yumurta,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 çay bardağı süt,
  • 3 çorba kaşığı kakao,
  • 2 paket vanilya,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 su bardağından biraz fazla un.
Kreması İçin:
  • 3 su bardağı süt,
  • 1 adet yumurta,
  • 1/2 su bardağı toz şeker,
  • 2 çorba kaşığı nişasta,
  • 1 çorba kaşığı un,
  • 2 paket vanilya.
Bulamak İçin:
  • Hindistan cevizi.
Üzeri İçin:
  • 2 paket çikolata (160gr).
HAZIRLANIŞI 

Keki için; yumurtaları, toz şekeri koyalım ve köpürene kadar çırpalım.
İçine kalan tüm malzemeyi sırasıyla ilave edelim ve karıştıralım.
Büyük bir borcamı yağlayalım ve hazırladığımız karışımı içine dökelim.
Önceden ısıtılmış 150° fırında pişirelim.
Kekimizi fırından çıkarınca üzerini nemli bir bezle örtelim ve soğumasını bekleyelim.
Kreması için; tencereye vanilya hariç tüm malzemeyi koyalım ve orta ateşte sürekli karıştırarak, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip, soğumaya bırakalım.
İçine vanilyaları ilave edelim ve blender ile iyice çırpalım.
Kek soğuduktan sonra çay bardağı ile keselim.
Kestiğimiz kekten bir tane alalım ve üzerine hazırladığımız kremadan sürüp, başka bir keki üzerine kapatalım.(tüm kekler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım)
Kenarlarını önce kremaya daha sonra da hindistan cevizine bulayalım.(bütün kekler bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım)
Üzeri için; çikolatayı benmari usulü eritelim ve sarıkların üzerlerine kaşık yardımıyla dikkatlice koyalım.
İmam Sarığını buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÇİLEKLİ CHEESECAKE

SARAY SARMASI

İTALYAN PİZZASI