ISLAK KEK
Malzemeler
- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Sosu için
- 1.5 su bardağı süt
- yarım su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz, krema haline gelen karışıma süt ve yağ ekleyip son kez çırpıyoruz.Daha sonra ayrı bir kapta vanilya kabartma tozu un ve kakaoyu karıştırıp eleyerek sıvı karışıma ekliyoruz ve yavaşça havasını kaçırmadan alttan üste doğru karıştırıyoruz ve yağlanmış bir borcama dökerek 175 derecede 30-40 dk içi pişene kadar pişiriyoruz. Pişen keki dilimleyerek üstüne kürdan yardımı ile delikler açıyoruz ve üstüne sosunu döküp dinlenmeye bırakıyoruz.İsterseniz üstünü süsleyebilirsiniz ben süs için hindistan cevizi kullandım. Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder