ELMALI SANDVİÇ


Çay saatlerinin baş tacı bir tarif :) bu tarif'i de nefis yemek tarifleri sitesinden aldığımı belirtmek isterim

Malzemeler

Hamur İçin:
125 gram oda ısısında margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Un (yaklaşık 5 çay bardağı)

İç Harcı İçin:
  • 4 adet orta boy tatlı elma
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerine:
  • İri dövülmüş ceviz
Hazırlanışı

Öncelikle iç harcı hazırlıyoruz: elmaları rendeleyip şekerle birlikte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pişince altını kapatıyoruz; tarçını ve cevizleri ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Bu sırada hamuru hazırlıyoruz: tereyağı ve pudra şekerini güzelce karıştırıyoruz. Üzerine un hariç diğer hamur malzemelerini ekliyoruz ve hepsini güzelce karıştırıyoruz. En son unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz. Hamurdan parçalar koparıp tezgahta elimizle yuvarlak şekilde açıyoruz. İçine elmalı harçtan yayıyoruz. Tam üst üste gelmeyecek, üst tarafı biraz geride kalacak şekilde ikiye katlıyoruz. Bütün hamuru bu şekilde hazırlayıp tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çiziyoruz. Üstüne de ceviz serpip elimizle çok bastırmadan hafifçe yapıştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÇİLEKLİ CHEESECAKE

SARAY SARMASI

İTALYAN PİZZASI