PRATİK PASTA

Bu bloğa yazmak için yeni yeni tarifler deniyorum ama başarılı olanları yazmaya karar verince isim bulamıyorum işte bu da onlardan biri 
Malzemeler

4 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
2 kahve fincanı un
Vanilin
Bitter çikolata
2 yemek kaşığı tereyağ
2 paket negro

Yapılışı


Tatlıyı yapmaya taban kısmından başlıyoruz,tabanı için 2 paket negroyu robottan geçirip toz haline getiriyoruz daha sonra 1 yemek kaşığı tereyağını eritip negrolara ekliyoruz ve bu karışımı kelepçeli kabın tabanına yayıyoruz (borcam da olur). Muhallebisi için 4 su bardağı sütü 2 kahve fincanı ve 1 su bardağından 1 parmak eksik şekeri ekleyip kaynatıyoruz, kaynayınca vanilin ve 1 yemek kaşığı tereyağını ekliyoruz daha sonra mikserle soğutuyoruz. Muz ve çilekleri dilimleyip negrolu tabanın üstüne diziyoruz ve ardından ılımış olan muhallebiyi üstüne döküyoruz.Dolapta 1 saat soğuduktan sonra üstünü eritilmiş bitter çikolatayla süslüyoruz ve bu haliyle de 1-2 saat dolapta bekletiyoruz.Afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÇİLEKLİ CHEESECAKE

SARAY SARMASI

İTALYAN PİZZASI