MİLFÖY TATLISI

Milföy Tatlısı

Malzemeler

  • 1 paket milföy
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 kahve fincanı un 
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • muz
  • pudra şekeri


Yapılışı

Milföyleri kendiliğinden olan çizgisinden ikiye ayırıyoruz daha sonra ayırdığımız iki parçayı da boyuna ikiye ayırıyoruz.Yağlı kağıdın üstüne tek tek dizip fırına veriyoruz , üstleri iyice kızarınca çıkartıp soğumaya bırakıyoruz. Krema için süt, şeker ve unu tencereye alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırıyoruz. Muhallebi kıvamına gelince tereyağını ve isteğe göre vanilini ekliyoruz (bu esnada kremanız çikolatalı olsun isterseniz içine birkaç parça çikolata da atabilirsiniz).Kremayı soğumaya bırakıyoruz ve bu sırada soğuyan ve kabaran milföyleri eninden ikiye ayırıyoruz.Muzları orta kalınlıkta dilimdiliyoruz(farklı meyveler de koyabilirsiniz ). Krema soğuyunca ikiye ayırdığımız milföylerin içine sıkma torbası yardımıyla kremaları dolduruyoruz ve muzları ekliyoruz.Daha sonra üst kapağını kapatıp buzdolabına soğumaya gönderiyoruz.Servis ederken de üstlerine pudra şekeri ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÇİLEKLİ CHEESECAKE

SARAY SARMASI

İTALYAN PİZZASI