VİŞNELİ MUHALLEBİ
Malzemeler:
Vişne Sosu İçin:
- 500 ml vişne suyu
- 3-4 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 litre süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 6 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- Bir tencereye muhallebi için gerekli tüm malzemeleri koyuyoruz, daha sonra iyice karıştırıp ocağa alıyoruz, muhallebi kaynamaya başlayınca ocaktan alıp servis edeceğimiz kaplara veya borcam'a döküyoruz, vişne sosu için malzemeleri muhallebide yaptığımız şeklide tencereye alıp iyice karıştırıyoruz, iyice karıştıktan sonra ocağa alıp kaynatıyoruz, kaynayan sosu ocaktan alıp muhallebinin üstüne döküyoruz isterseniz tane vişnelerle de süsleyebilirsiniz AFİYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder