ŞEKERPARE

Bu tarif çok pratik ve herkes tarafından beğenilen denemeye değer tarfilerdendir

Malzemeler:

  • Yarım paket margarin
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • yarım paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı irmik 
Şerbeti İçin:
  • 2.5 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon


Hazırlanışı:
  • Oda sıcaklığındaki margarini ve yumurtayla beraber tüm  malzemeleri iyice yoğuruyoruz yağladığımız tepsiye şekil verip diziyoruz üstlerine yumurta sarısı sürüp ortalarına isteğe göre fındık koyuyoruz, 180 derecede yaklaşık 30 dakika pişiyoruz ama siz emin olmak için üslerinin kızarıp kızarmadığına bakın daha sonra şerbetini kaynatıp soğutuyoruz , şekerparelerimiz henüz fırından çıkmışken soğuk şerbetini üstlerine döküp şerbetlerini çekmelerini bekliyoruz şerbeti döktükten sonra şekerpareleri ters çevirirseniz şerbetini daha iyi çekecektir bu tarifle 12 tane çıkıyor malzemeleri 2 katına çıkararak daha fazla da yapabilirsiniz AFİYET OLSUN.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÇİLEKLİ CHEESECAKE

SARAY SARMASI

İTALYAN PİZZASI