Şimdiki tarif akşam yemeklerinin kraliçesi olmaya aday bir tariftir 
Krepte beşamel soslu mantar tavuk

Malzemler

  • 600 gr tavuk kuşbaşı
  • 400 gr mantar 
  • 1 soğan
  • 250gr un 
  • 500 ml süt
  • 3 yumurta
  • 2 yk sıvıyağ
  • tuz
  • 2 yk tereyağ
  • 4 tepeleme yk un
  • 2.5 su b süt
  • karabiber
  • kaşar


Hazırlanışı
Önce krep sosumuzu hazırlıyoruz 3 yumurta sıvıyağ un ve sütü çırpıyoruz ve bu karışımı buzdolabında 15 dk bekletiyoruz bu sırada biz tavada yk tereyağını eritip ince kıydığımız soğanları kavuruyoruz daha sonra tavukları ekliyoruz tavuklar pişince doğradığımız mantarları ekleyip biraz daha kavurup altını kapatıyoruz.Şimdi ise beşamel sos için 2 yk tereyağını erittikten sonra ocaktan alığ 4 yk unu ekliyoruz daha sonra kaynamış sütü karışıma yavaşça yediriyoruz ve tuzu karabiberi ekliyoruz. Herşeyi tamamladıktan sonra krep sosumuzu alıp tavada pişiriyoruz pişen kreplerin üstüne beşamel sostan sürüp üstüne mantarlı harçtan koyduktan sonra üstüne rendelenmiş kaşar koyup krepi yavaşça sarıp bir borcama yerleştiriyoruz bunu her krep için yaptıktan sonra kalan beşamel sosu borcamın üstüne yayıyoruz daha sonra fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÇİLEKLİ CHEESECAKE

SARAY SARMASI

İTALYAN PİZZASI