Bu tatlıyı evde yeni bi tatlı keşfi düşünürken buldum ve henüz adını koymadım :) Çok leziz ve sizi hiç uğraştırmayacak ve gösterişli bi tarif şimdiden afiyet olsun :)
Malzemeler
İlk önce yulaflı alt tabanımızı hazırlamak için 2 yk terayağını eritip rondodan geçirilmiş olan bisküvilere katıp kelepçeli kap'ımızın altına taban olarak bastırarak yayıyoruz(borcamda da yapabilirsiniz) daha sonra muzları yuvarlak şekilde keserek tabanın üstüne koyuyoruz.Muhallebiyi yapmak için ilk önce yağı eritip unu ekliyoruz daha sonra şekerle azıcık kavurduktan sonra 1 lt süt'ü yavaş yavaş ekleyip kaynayınca altını kapatıyoruz.Sıcak muhallebiyi mikserler ılık hale getirdikten sonra yulaf ve muzlu tabanımızın üstüne döküyoruz.Son olarak da bitter çikolatamızı benmari usulü eritip tatlımızın üstüne yayıyoruz 1-2 saat dolapta dinlendirdikten sonra kelepçeli kaptan çıkartıp afiyetle yiyoruz :)
Malzemeler
- 1 paket bitter çikolata
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 2 yemek kaşığı terağı
- 2 kahve fincanı un
- 1.5 su bardağı şeker
- yarım paket margarin
- 1 litre süt
- 2 muz
İlk önce yulaflı alt tabanımızı hazırlamak için 2 yk terayağını eritip rondodan geçirilmiş olan bisküvilere katıp kelepçeli kap'ımızın altına taban olarak bastırarak yayıyoruz(borcamda da yapabilirsiniz) daha sonra muzları yuvarlak şekilde keserek tabanın üstüne koyuyoruz.Muhallebiyi yapmak için ilk önce yağı eritip unu ekliyoruz daha sonra şekerle azıcık kavurduktan sonra 1 lt süt'ü yavaş yavaş ekleyip kaynayınca altını kapatıyoruz.Sıcak muhallebiyi mikserler ılık hale getirdikten sonra yulaf ve muzlu tabanımızın üstüne döküyoruz.Son olarak da bitter çikolatamızı benmari usulü eritip tatlımızın üstüne yayıyoruz 1-2 saat dolapta dinlendirdikten sonra kelepçeli kaptan çıkartıp afiyetle yiyoruz :)
Yorumlar
Yorum Gönder